هیتر (Heater) یا بخاری وسیله ای است که توسط آن گرمای مورد نیاز در منازل، اداره ها، کارخانه جات، مرغداری ها، گلخانه ها، سالن های پرورش قارچ و طیور، مساجد، نمایشگاه ها و … قابل تامین می شود. در واقع هر وسیله ای که مستقلا قادر به تولید گرما در محیط است، هیتر گفته می شود.
یونیت هیتر (Unit Heater) ها نیز دسته ای از وسایل گرمایشی هستند که برای گرم کردن فضا های بزرگ اعم از مرغداری های، گلخانه های بزرگ، سالنهای سرپوشیده، کارخانه ها و … استفاده می شود. حال در ادامه مطلب به توضیح کامل در مورد این دستگاه ها و کاربرد های انواع هیتر خواهیم پرداخت…
کاربرد دستگاه هیتر
دما یکی از مهمترین و ضروری ترین عوامل در پرورش گیاهان و جانداران است. همیشه باید در حفظ و تامین دمای مورد نیاز آنها برای رشد و پرورش کوشا باشیم؛ چرا که در غیر اینصورت راندمان تولید کاهش پیدا خواهد کرد. بنابراین؛ انتخاب یک هیتر مناسب با توجه به کاربرد آن متناسب با نیازتان از اهمیت بالایی در تولید برخوردار است.
انواع هیتر
هیتر ها بر اساس کاربرد، مکان استفاده و نحوه عملکرد آنها به چند دسته زیر تقسیم می شوند :
دستگاه های هیتر خانگی
هیترهای خانگی خود انواع مختلفی دارند اعم از هیتر خانگی برقی، فن دار و … . بهترین و به صرفه ترین آنها برای استفاده در منازل که از راندمان بالایی نیز برخوردارند، هیتر های برقی هستند. این دستگاه ها نیز خود به دو نوع مختلف تابشی و فن دار تقسیم می شوند. هیتر های تابشی گرمای بسیار مناسبی تولید می کنند و هیتر های برقی فن دار از طریق پروانه یا فن سرما را به داخل دستگاه هدایت کرده و آن را به گرما تبدیل می کند. گرمای تولید شده به محیط هدایت می شود که این کمک بسیار زیادی در هوادهی آن می کند و در تسریع روند پخش هوای گرم در محیط نقش به سزایی دارد.
هیتر برقی برای گرم کردن اتاق مناسب می باشد و از راندمان بالایی برخوردار است. این دستگاه ها در عین مصرف کم انرژی، در کمترین مدت زمان ممکن، گرمای مناسبی تولید می کند که برای افراد مضر نیست.
منظور از راندمان هیتر چیست ؟
راندمان هیتر در واقع به این معنی است که چند درصد از گرمای حاصل از سوخت انرژی صرف گرم کردن محیط می شود. برای مثال دستگاهی با راندمان 80 درصد، 80 درصد از گرمای حاصل از سوختن و مصرف انرژی را به محیط منتقل می کند و 20 درصد باقی را به صورت دود از فضا خارج می کند. راندمان دستگاه را با توجه به دمای خارج شده از اگزوز آن در نظر میگیرند. این دما به طور معمول باید بین 100-110 سانتیگراد باشد. این دما برای هیتر های تولید شده توسط گروه اسکندری بین 100-120 درجه سانتیگراد می باشد که نشان از کیفیت و راندمان بالای دستگاه هاست.
دستگاه های هیتر صنعتی
در هیتر های صنعتی سوخت به عنوان منبع انرژی است. دستگاه سوخت را به انرژی گرمایی تبدیل می کند. از این دستگاه ها برای بالا بردن دما و تامین حرارت در قسمتی از فرایند یا محیط صنعتی استفاده می شود.
هیتر های صنعتی و یونیت هیتر ها را با توجه به معیارهای مختلفی مانند نوع سوخت، ویژگی ظاهری، نحوه عملکرد و … می توان دسته بندی می کنند :
انواع هیترهای صنعتی از لحاظ طراحی
هیتر های صنعتی با طراحی فن در بغل و خروجی در سقف
در این دستگاه هیتر های صنعتی فن ها در بغل اما خروجی آن در سقف قرار می گیرد. این هیتر های صنعتی برای استفاده در گلخانه ها، مرغداری ها، سالن های پرورش قارچ و مکان هایی که نیاز به پخش حرارت به صورت یکسان در آنها است، معمولا مناسب می باشند.
هیتر های صنعتی با طراحی فن بغل و خروجی در روبرو
در این هیتر ها دو عدد فن دمنده 74*74 در بغل دستگاه و خروجی ها در قسمت روبرو قرار می گیرد. از این دستگاه ها معمولا در گلخانه های برای تامین گرما و دمای مورد نظر برای رشد گیاهان استفاده می شود. قرارگیری فن ها در قسمت پایین و بالای هیتر بستگی به نوع گیاهان موجود در گلخانه دارد. برای مثال برای پرورش خیار و گوجه فرنگی و بهره وری بیشتر، حرارت باید از قسمت پایین به ریشه ها رسانده شود. در گلخانه های پرورش گل، برای پژمرده نشدن گل ها حرارت باید از بالا و به صورت یکنواخت در محیط پخش شود. بنابراین برای پرورش صیفی جاتی مانند گوجه و خیار باید از هیتر های گلخانه ای با خروجی پایین و برای گلخانه هایی برای پرورش گل از هیتر های گلخانه ای با خروجی بالا استفاده کرد.
انواع هیترهای صنعتی از لحاظ کارکرد
هیتر های صنعتی گردش یا سیرکوله
در این هیتر ها مواد مایعی درون آن چرخش کرده، از آن عبور می کنند و گرم می شوند.
هیترهای صنعتی دریچه ای یا داکت
از این هیتر های برای گرم کردن جریان هوا استفاده می شود. به همین خاطر در وسط آنها، جریان گازی یا کانال هوا تعبیه شده است.
هیترهای صنعتی غوطه ور در مایع
این هیتر ها در مایع غوطه ور هستند و آن را گرم میکنند. معمولا زمانی از این دستگاه های استفاده می شود که نیاز باشد هیتری را داخل مایع گذاشت.
هیترهای محیط یا اتاق
به هیتر های اسپیس یا روم نیز معروف هستند. معمولا سایز کوچکتری دارند و آلاینده های گازی و دودی از خود تولید نمی کنند. از این هیترها برای گرم کردن محیط های کوچکتر مانند اتاق استفاده می شود.
انواع هیترهای صنعتی از لحاظ مشخصات فیزیکی
هیترهای صنعتی انعطاف پذیر
همانطور که از اسم این دستگاه ها مشخص است، خود را شکل ماده ای که می خواهند آن را گرم کنند، در می آورند.
هیترهای صنعتی ضد انفجار
در این دستگاه ها، در کنار ماده سوختنی یک محفظه تعبیه شده که در مقابل انفجار، شعله و جرقه بسیار مقاوم است و از انفجار های ناگهانی جلوگیری می کند.
انواع هیترهای صنعتی از لحاظ منبع سوختی
هیترهای صنعتی الکتریکی (برقی و دوگانه سوز)
در این هیترها از جریان الکتریکی برای تولید گرما و حرارت استفاده می شود.
هیترهای صنعتی گازی – پروپان (گازی)
در این هیترها از گاز های طبیعی مایع مانند پروپان و سایر گاز های برای تولید گرما و حرارت استفاده می شود.
هیتر صنعتی نفتی و نفت سفید (گازوئیلی)
این هیترها هم از سوخت های مایع برای تولید گرما استفاده می کنند.
هیترهای اتوماتیک گروه صنعتی اسکندری
در این هیترها مشعل در قسمت ورودی قرار گرفته است. آتش توسط مشعل به داخل کوره هیتر هدایت می شود. داخل کوره دو تکه فلز، مانند عدسی واگرا وجود دارند. یکی در قسمت ورودی و دیگری روبروی آن وجود دارد. وظیفه این عدسی ها پخش کردن تمرکز آتش است؛ چرا که با تمرکز آتش در یک نقطه، امکان ایجاد پوسیدگی در آن نقطه و دیواره هیتر وجود دارد.
روند تولید حرارت در هیترهای اتوماتیک به این صورت است که اول آتش وارد کوره استیلی شده و توسط عدسی ها درون آن پخش می شود. سپس گرما وارد کلکتور استیلی اول و از طریق لوله های بادوام فولادی وارد کلکتور دوم می شود و از آنجا از طریق لوله های بادوام فولادی وارد کلکتور سوم شده.
در بدنه هیترهای اتوماتیک سه عدد فن بزرگ در قسمت سقف آن قرار گرفته اند. لوله های فولادی، کلکتور و کوره زیر فن ها قرار دارند. هنگامی که گرما داخل هیتر در حال چرخش است، فن ها هوا را از بالا به درون هیتر می دمند. این هوای دمیده شده با برخورد به لوله های فولادی، کلکتورها و کوره، گرمای آنها را می گیرند (دما این اقسام داخل هیتر گاها به به 600 تا 700 درجه سانتیگراد میرسد!) و از طریق خروجی در قسمت پایین هیتر به داخل گلخانه و یا محل مورد استفاده پخش می کند. گرمای اضافه، گاز های سمی و بخار آب از طریق اگزوز از هیتر خارج می شوند.
امنیت در هیترهای اتوماتیک
در این هیتر از 4 لایه امنیتی برای کنترل و جلوگیری از حوادث استفاده شده است. این 4 لایه مختصرا به شرح زیر هستند :
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این هیترهای اتوماتیک و نحوه عملکرد آنها به اینجا کلیک کنید : هیتر های اتوماتیک گروه صنعتی اسکندری
بنابراین گفته ها متوجه می شویم که گروه صنعتی اسکندری با استفاده از تکنولوژی روز دنیا و دقت بسیار زیاد محصولات خود را تولید می کند. این موضوع نشان دهنده این است که علاوه بر کیفیت، امنیت در سیستم های گرمایشی گروه صنعتی اسکندری لحاظ شده است که نه تنها یک امتیاز مثبت بلکه نشان از برتری محصولات این برند دارد.